Select Page

Wanneer je nog geen ervaring met een steigers wordt het lastig om een goede overwogen keuze te maken voor de steiger die je nodig hebt. Al het aanbod van websites op Google met verschillende merken zoals: Altrex, Euroscaffold, Skyworks, Layher en ASC. Het kopen van rolsteigers wordt er niet gemakkelijker op gemaakt door al het aanbod.

De kwaliteiten van verschillende steiger merken

Er zijn veel verschillende merken van rolsteigers. Welk merk en de daarbij komende kwaliteit past nu bij jouw? Hieronder worden de bekende merken op een rijtje gezet.

  • Altrex: de steigers van Altrex hebben een goede kwaliteit, alleen zijn deze vaak erg duur. Veel consumenten kiezen voor deze steigers wanneer zij daar bijna dagelijks gebruik van maken.
  • Skyworks: de steigers van Skyworks zijn duur, maar ook van goede kwaliteit. Ook deze steigers worden vaak aangeschaft door beroepsprofessionals.
  • Custers: de steigers van Custer hebben een uitstekende kwaliteit. Ook zijn ze duur.
  • Layher: de steigers van Layher zijn afkomstig uit Duitsland en zijn gebouwd van zware materialen, wat er onhandig is voor de op- en afbouw van de steiger.
  • Euroscaffold: deze steigers zijn van degelijke kwaliteit en ook verkrijgbaar voor een goede prijs. Dat komt doordat deze steigers vanuit de fabriek geleverd worden.
  • ASC: de ASC steigermaterialen van Rolsteiger.net zijn van uitstekende kwaliteit en dat voor een goede prijs. Dit merk werkt met lichte materialen wat het extra aantrekkelijk maakt met op- en afbouwen.

 

Is een tweedehands steiger kopen verstandig?

Steigers gaan lang en zullen daarom niet vaak tweedehands aangeboden worden. Doordat steigers zo lang meegaan vindt er bijna geen afschrijving plaats. Een tweedehands steiger is meestal maar 10% goedkoper. Organisaties die steigers aanbieden blijven innoveren en brengen nieuwe steigers op de markt met extra veiligheidsmaatregelen en lichtere materialen. Door de innovatie is het niet de moeite om tweedehands steigers aan te schaffen via bijvoorbeeld: Marktplaats of een tweedehands webshop.