Select Page

Het is nog steeds verleidelijk om zelf aan de slag te gaan in huis, en in de meeste situaties bespaar je zowel tijd als geld. Maar doe-het-zelf-klussen en slordig werk kunnen op de lange duur duurder uitvallen. Er zijn maar weinig aspecten van woningrenovatie die zo riskant kunnen zijn als “Doe-Het-Zelf” elektrische reparaties. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een paar euro’s te besparen door geen elektricien in te huren, kan het eindresultaat rampzalig zijn. Hier zijn een paar redenen waarom je niet zou moeten proberen elektrisch werk op jezelf te nemen.

Dreigend gevaar voor elektrocutie

Het spreekt vanzelf dat een van de belangrijkste problemen bij de omgang met elektriciteit het risico is om een schok te krijgen. Bij bijna elk spanningsbereik kan een elektrische schok dodelijk zijn, en dit is vooral belangrijk bij hogere spanningen. De hoeveelheid energie die nodig is om je huis en bedrijf van stroom te voorzien is groter dan je kan bedenken. Natuurlijk kan je de stroom nog steeds uitschakelen bij de stroomonderbreker, maar al te vaak slaan doe-het-zelvers deze handeling over of schakelen ze de verkeerde stroomonderbreker uit, wat resulteert in een riskant scenario. Daarom hebben elektriciens jaren van voorbereiding achter de rug om te leren hoe ze veilig met elektriciteit kunnen omgaan.

Kabels, Elektrische, Muur, Elektriciteit, Gebouw

Inspectie problemen

Bij het repareren van elektrische problemen moeten alle onderdelen een inspectie ondergaan voordat ze kunnen worden gebruikt. Wanneer je zelf een elektrische klus uitvoert, is het normaal dat bepaalde informatie over het hoofd wordt gezien. Dit kan riskant zijn, niet alleen voor degenen die in de buurt wonen, maar het kan ook resulteren in een fikse boete voor de huiseigenaar. Een gediplomeerd elektricien kan alle elektrische componenten naar behoren testen. Bij Preasy vind je de vertrouwde elektricien die je nodig hebt!

Elektrik, Stopcontact, Huidige, Energie, Plug, Voeding

Brandgevaar

Brand is een belangrijk gevolg van ondeugdelijk elektriciteitswerk. Een brand verwoest huizen en gebouwen en leidt tot een materiële schade van miljoenen euro’s. Aangezien defecte apparaten de belangrijkste oorzaak van woningbranden zijn, is het niet de moeite waard om elektrotechnische werkzaamheden toe te vertrouwen aan jezelf. Kies daarom een vertrouwde elektricien die een vergunning heeft en gecertificeerd is om het werk uit te voeren. Elektriciens kunnen duur zijn, maar bij Preasy bieden ze goedkope elektriciteitswerken aan om aan al je behoeften te voldoen.