Select Page

Door de gevel van je woning te voorzien van gevelbekleding, zorg je voor een betere bescherming van je gevel en voor een betere isolatie. Gevelbekleding is in vele soorten te koop. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor houten panelen, maar ook aluminium of steen strips worden als gevelbekleding gebruikt. Daarnaast is er de natuurlijke gevelbekleding in de vorm van een klimplant bijvoorbeeld. Ook dit zorgt voor een goede isolatie van de woning. Maar wanneer je op zoek bent naar een goede gevelbekleding, die weinig onderhoud nodig heeft, kun je het beste gaan voor kunststof gevelbekleding. In dit artikel bespreken we de voordelen.

Op verschillende wijzen toe te passen

De kunststof gevelpanelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en soorten. Dat maakt deze gevelbekleding dan ook uitermate geschikt voor veel verschillende toepassingen. Zo kun je de gevel van je woning ermee bekleden, maar ook complete muren. Daarnaast wordt kunststof gevelbekleding vaak gebruikt als bekleding van stacaravans, chalets en woonboten. Ook vakantiewoningen lenen zich uitstekend voor deze gevelbekleding.

Minimaal onderhoud

Het grootste voordeel van kunststof is het minimale onderhoud. Waar hout geschilderd dient te worden en groene klimplanten gesnoeid, hoeft het kunststof alleen maar schoongemaakt te worden met een sopje en een doekje. Dit is slechts enkele keren per jaar nodig, omdat het door de weersomstandigheden wat vies kan worden.

Makkelijk te monteren

Een ander voordeel van kunststof gevelbekleding is de eenvoudige montage. Doordat het kunststof licht is, anders dan de zware houten planken, wordt de montage een stuk eenvoudiger. Je kunt het laten monteren door een professioneel bedrijf, maar een handige doe-het-zelver redt zich er ook prima mee. Veel kunststof panelen zijn makkelijk horizontaal, verticaal, maar ook diagonaal te monteren. Afwerken is niet nodig, de panelen hoeven immers niet geschilderd, gelakt of gebeitst te worden.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Kunststof panelen kennen een lange levensduur van wel 30 jaar. Daarnaast is kunststof makkelijk te recyclen en kan dit weer hergebruikt worden. Je bent dus duurzaam en milieuvriendelijk bezig wanneer je gebruik maakt van kunststof gevelbekleding.

Hoge bescherming

Gevelbekleding beschermt de huidige gevel tegen verschillende weersinvloeden. Dat geldt zeker voor het kunststof. Het wisselvallige klimaat in ons land zorgt voor een blootstelling van de gevel aan wind, zon, regen, sneeuw en vorst. Waar hout kan gaan rotten wanneer het vochtig wordt en er schimmel op kan treden, is dit bij kunststof zeker niet het geval. Het beschermt je woning optimaal tegen deze verschillende weersinvloeden. Daarnaast is kunststof gevelbekleding kleurvast en blijft het dus mooi van kleur, zelfs bij blootstelling aan zon, regen en andere weersinvloeden.