Select Page

Naamborden zijn het perfecte accessoire om je huis een persoonlijk tintje te geven. Een eenvoudig bord met jouw naam erop gegraveerd heeft de potentie om de toon te zetten voor jouw hele huis. Als je het leuk vindt om je huis te decoreren of gewoon wilt dat je huis opvalt, is investeren in een naambordje een must. Met zoveel tijdloze ideeën voor het ontwerpen van naamplaten, zou het vinden van de juiste voor jouw huis een fluitje van een cent moeten zijn.

Ideeën voor het ontwerpen van naamplaten

Huisnaamborden kunnen op elke gewenste manier worden ontworpen en aangepast – de mogelijkheden zijn onbeperkt. Als je echter niet zeker weet waar je moet beginnen, bevat de volgende lijst enkele van de meest verbluffende ideeën voor het ontwerpen van nummerplaatjes.

Houten naambordje

Hout is perfect voor een huisnaambord. Een van de meest elegante ontwerpen, houten naamborden bieden een uitgesproken charme. Met verschillende houtvarianten zoals eiken, hout en grenen, kun je jouw naambord eenvoudig op maat laten maken.

Met zo’n veelzijdig materiaal heb je verschillende opties om je naam op het hout te laten drukken. Of het nu is uitgesneden of gewoon over de plaat is geverfd, het ziet er absoluut prachtig uit op hout.

Acryl naamplaat ontwerp

Als je op zoek bent naar een meer eigentijdse uitstraling, zijn acryl naamborden de juiste keuze. Acryl is een transparant plastic materiaal dat de duurzaamheid van kunststoffen en de optische helderheid van glas heeft. Deze naamplaten zijn enkele van de meest probleemloze opties, omdat de plaat minimaal onderhoud vereist en acryl een zeer betaalbaar materiaal is.

Naamplaat van roestvrij staal

Het ontwerp van de huisnummerplaat van roestvrij staal is vrij elegant. Een tijdloze klassieker – roestvrijstalen naamborden bieden een elegante charme, vooral in combinatie met een monotone tint. De weerstand van het materiaal tegen roest en aanslag maakt het perfect voor weersomstandigheden. Er is echter een regelmatige poetsbeurt nodig om zijn sierlijke schoonheid te behouden.

Messing naamplaatje ontwerp

Deze worden vaak gebruikt voor bedrijven en bieden een verfijnde uitstraling aan jouw huis. Messing is een gemakkelijk te bewerken materiaal, waardoor het kan worden gebruikt voor belettering. Een naambordje met letters is perfect als je voor een unieke look voor je huis gaat. Bovendien is messing ook vrij gebruikelijk voor het ontwerp van een huisnummerbord.

Glazen naamplaten

Glazen naamplaten zijn extreem kwetsbaar en delicaat. Dezelfde kwetsbaarheid definieert echter de elegantie en gratie van deze huisnaambordontwerpen. Deze welsprekende borden zijn perfect om een ​​eigentijdse toets aan je huis toe te voegen.

Een van de weinige nadelen van glazen naamborden is dat ze regelmatig onderhoud vergen en met zorg moeten worden behandeld.

Ontwerp van ijzeren naamplaat

IJzeren naamplaatjes zijn perfect voor een traditionele uitstraling. Smeedijzer is een algemeen verkrijgbaar materiaal, waardoor deze naamplaten zeer betaalbaar zijn. Het materiaal is duurzaam en stevig en vereist minimaal onderhoud. Dit huisnaambord past perfect bij rustieke huizen.