Select Page

Planten haagWanneer u een nieuwe haag wilt planten, zult u misschien verrast worden door het enorme aanbod van haagplanten dat er is. Op straat ziet u hagen in alle soorten, maten, vormen en kleuren. Waarschijnlijk heeft u al wel enig idee van hoe uw haag eruit moet gaan zien. Maar toch zit u nog met enkele twijfels. Is de haagsoort die u zo mooi vindt wel wintergroen en kan deze wel gedijen in de schaduw? U wilt immers wel dat uw nieuwe haag het goed blijft doen, en dat hangt af van de eigenschappen van de haagplanten en de omstandigheden waarin de haag wordt geplaatst. In dit blog helpen we u bij het kiezen van een geschikte plant voor uw nieuwe haag.

Geschikte plant voor nieuwe haag kopen

Zoals gezegd, wanneer u ommetje maakt door uw buurt ziet u al gauw tientallen verschillende haagsoorten. Misschien vindt u bepaalde hagen niet mooi, deze vallen sowieso al af. Maar dan houdt u alsnog vijf tot tien haagsoorten over die u wel mooi vindt en waarvan u niet precies weet of ze wel of niet geschikt zijn voor uw tuin. Want wat weet u eigenlijk over de bodemsamenstelling van uw tuin, heeft u al nagedacht over hoe hoog en breed uw haag mag worden en hoeveel zonuren gaat uw haag precies krijgen? Dit zijn zomaar een paar vragen die u dient te beantwoorden om te kunnen bepalen welke plant geschikt is voor uw nieuwe haag.

Laat een expert u adviseren

Bij het kiezen van de juiste plant voor uw haag is het belangrijk om de juiste vragen te stellen. Een kweker kan u hierbij helpen. Deze weet precies welke informatie nodig is om u het beste advies te geven. Door de juiste vragen te stellen komt de kweker snel meer te weten over uw situatie en weet u daardoor precies te vertellen welke planten geschikt zijn voor uw tuin. Zo komt u tot een shortlist van twee tot vier verschillende haagplanten. De keuze tussen bijvoorbeeld de Portugese laurier en de laurier Herbergii wordt veel makkelijker om te maken als u weet dat beide haagsoorten prima bij uw tuin passen.

Het onderhouden van een haag

Het kiezen van een geschikte plant voor uw haag is het lastigste gedeelte van het plaatsen van een nieuwe haag. Heeft u eenmaal uw zinnen gezet op een mooie plant? Dan kunt u de haag zelf planten. Volg de instructies van uw verkoper op voor het beste resultaat. Misschien heeft deze nog een paar handige tips die u kunnen helpen bij het onderhouden van uw haag, zodat u er nog langer van kunt genieten.

Haal het beste in uw tuin naar boven door gebruik te maken van natuurbewuste en milieuvriendelijke tuintechniek!