Select Page

Heb je genoeg van de koude, grijze en sombere winterdagen in eigen land? Wil je graag gaan overwinteren in het zonnetje? Of wil je definitief naar betere oorden verhuizen? Als je wil gaan waar de zon bijna altijd schijnt, maar je toch niet al te ver verwijderd bent van je familie en vrienden, is Spanje ideaal voor jou. Je staat in dit zonnige land na een vliegreis van ongeveer 3 uur. Het weer is er mooi en het leven is er goedkoop. Hier lees je hoe je je eigen stekje in het land van zon en tapas kan kopen.

Ga op prospectie

In eigen land is het al niet gemakkelijk om vastgoed te vinden dat je hart kan bekoren, en in het buitenland is dat zo mogelijk nog moeilijker. De enige goede manier om de regio te vinden waar je wil wonen en de stijl van woning te ontdekken waar je graag in wil leven, is door op prospectie te gaan. Bezoek verschillende regio’s en bekijk er het bestaande vastgoed eens. Heb je een regio gekozen? En heb je beslist of je een klassieke of een moderne woning wil? Of investeer je liever in een nieuwbouwproject? Alles kan. De immo aan de Costa Blanca biedt een ruim en verscheiden aanbod aan. Nu je weet waar je naar op zoek bent, ben je klaar voor de volgende stap.

Maak het papierwerk in orde

Nu je uit het ruime aanbod van immo aan de Costa Blanca een keuze hebt gemaakt, staat er je een hoop papierwerk te wachten. Dat is het minst leuke gedeelte van het aankopen van vastgoed. Om er zeker van te zijn dat alles op rolletjes verloopt, is het een veilige keuze om een makelaar onder de arm te nemen die je kan helpen met de papierwinkel. Overweeg zeker om een Belgische makelaar in Spanje onder de arm te nemen. Zo’n makelaar spreekt je eigen taal en kent alle gebruiken in Spanje wanneer het aankomt op het aankopen van een woning. Bovendien is je Belgische makelaar in Spanje expert in het in orde maken van al het papierwerk dat bij de aankoop van je droomwoning komt kijken. Verder kun je ook bij je makelaar terecht voor de meer praktische kant van de zaak, zoals waar je terecht kunt voor een internetaansluiting, welke poetsdienst je het best contacteert en welke verzekeringen je zoal moet afsluiten.

Afronden en inpakken

Wanneer je koopovereenkomst ondertekend is en de aanbetaling uitgevoerd is, is het gebruikelijk in Spanje om een advocaat aan te stellen. Ook hier kan je Belgische makelaar in Spanje je mee op weg helpen. Voor het verlijden van de akte bij de notaris, wordt de eigendom nog eens geïnspecteerd. Nadat alles in orde is gebracht bij de notaris, hoef jij enkel nog je valiezen te pakken en van het zonnetje te genieten.