Select Page

Sinds de industriƫle revolutie is er extreem veel veranderd op het gebied van het vervoer. De revolutie heeft ervoor gezorgd dat er talloze nieuwe vervoersoorten bij kwamen waardoor we sneller van plek A naar plek B konden gaan. De snelheid waarmee we reizen neemt alsmaar toe en binnen no time kan je de wereld over reizen. Maar hoe is deze ontwikkeling tot stand gekomen? Hoe zit de geschiedenis eruit van de vervoermiddelen. In deze blog gaan we je meer vertellen over de transport van vroeger.

Vervoer tot 1800

Voordat de stoommachine uitgevonden was, verplaatsten mensen zich meestal te voet. Voor grotere afstanden werd er gekozen om een dier te gebruiken zoals een paard. Mensen met een hoger inkomen kochten een koets en lieten zich vervoeren met een paard en een koets. Ook werden er mensen vervoerd per boot of schip. Voor een langere tijd waren de vervoermiddelen die gebruikt werden door de mens. Aan het eind van de 18e eeuw ontdekte twee Franse broers een nieuw transportmiddel: de luchtballon.

Vervoer na de 18e eeuw

Na het jaar 1800 veranderen er extreem veel op het gebied van transport en logistiek. Dankzij de industrialisatie kwam de exploderende behoefte aan goederentransport. Dit kwam onder andere doordat de stoommachine werd uitgevonden. De stoommachine zorgde ervoor dat de trein en het stoomschip ontstond. De nieuwe vormen van vervoer konden veel goederen in een hoog tempo vervoeren. Daarnaast werden steden met elkaar verbonden en ontstond er een groot infrastructuur. Sinds deze veranderingen is de wereld in een rap tempo veranderd en deze veranderingen blijken niet te stoppen. Enkele jaren later werd de eerste vlucht. In 1903 ontdekte de gebroeders Wright het eerste succesvolle gemotoriseerde vliegtuig. Het heeft wel enkele jaren geduurd voordat vluchten beschikbaar waren voor personen. Pas na de Tweede Wereldoorlog verschenen er commerciƫle vluchten over de hele wereld.