Select Page

Nu het jaar op zijn einde loopt, is het belangrijk om even naar de je verzekeringen te kijken. De jaarwisseling is namelijk een goed moment om even te checken of je goed verzekerd aan het nieuwe jaar begint. Dit geldt in het bijzonder voor je woonverzekering. Heb jij het afgelopen jaar je huurwoning ingeruild voor een koopwoning? Dan is de kans groot dat je woonverzekering niet meer helemaal aansluit bij jouw huidige woonsituatie. Wij laten je zien hoe je eenvoudig een complexe woonverzekering afsluit. Zo voorkom je dat je in het nieuwe jaar risico’s loopt die je eenvoudig had kunnen voorkomen.

Behoud wat goed is

De kans is groot dat om je woonverzekering aan te passen, je alleen een verzekering hoeft toe te voegen. Je hebt waarschijnlijk al een inboedelverzekering Univé afgesloten. Deze verzekering biedt dekking bij schade die je opgelopen hebt aan de spullen die in je woning staan. Als je huurt, heb je deze verzekering nodig en dat verandert niet wanneer je een huis gekocht hebt. Bovendien biedt een inboedelverzekering dekking bij veel meer dan alleen schade aan je inboedel. Je kunt bijvoorbeeld ook een beroep doen op je polis wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. Iedereen kent de vage mails wel die je soms krijgt van anonieme afzenders die je laten weten dat je een enorm geldbedrag hebt gewonnen. Open je deze mails, dan zul je zien dat het vaker gebeurt dat je een enorm geldbedrag aan schade oploopt, omdat je gegevens op slinkse wijze afhandig gemaakt worden. Voorkom dergelijke risico’s dus en sluit vandaag nog een goede inboedelverzekering af. Het is namelijk niet nodig om dergelijke risico’s te lopen en bovendien kun je ze voor een lage maandpremie afkopen.

Voeg toe wat nodig is

Met een inboedelverzekering ben je niet genoeg verzekerd wanneer je een koopwoning hebt. Je moet in dat geval ook nog een opstalverzekering afsluiten. Deze verzekering kun je gebruiken wanneer je schade hebt opgelopen aan je woning zelf. Verzekeringsmaatschappijen maken namelijk onderscheid tussen de spullen die in je woning staan en de woning zelf. De schade aan je spullen kun je verhalen op je inboedelverzekering, de schade aan je woning op je opstalverzekering. Heb jij zonnepanelen op je dak liggen? Ook die worden gedekt door je opstalverzekering waardoor je niet het risico loopt dat je zelf fors moet investeren wanneer deze panelen beschadigd zijn geraakt.

Creëer een vangnet

Wanneer je nog geen goede woonverzekering afgesloten hebt, is het belangrijk om dit alsnog te doen. Een woonverzekering is namelijk het vangnet dat je nodig hebt om vervelende problemen sneller en beter op te lossen. Helaas is schade niet altijd te voorkomen, maar je kunt wel zorgen dat je de schade sneller kunt repareren. Een woonverzekering kan je heel veel risico’s uit handen nemen. Kijk even op de site van jouw verzekeringsmaatschappij om de voorwaarden van beide verzekeringen door te nemen. Stel je pakket samen en met een paar klikken op je muis is je woonverzekering een feit.