Select Page

Wanneer u bepaalde speeltoestellen wenst aan te kopen zijn er steeds diverse factoren waar u rekening mee zult willen houden. Eén van de eerste zaken waar u met zekerheid aandachtig voor zult willen zijn is het soort materiaal waar de speeltoestellen uit vervaardigd moeten zijn. Kiest u bijvoorbeeld voor voordelige PVC speeltoestellen, gaat u voor metalen exemplaren of geeft u de voorkeur aan houten speeltoestellen? Voor veel mensen is deze al snel gemaakt. Zij opteren uiteindelijk toch voor het aankopen van speeltoestellen van hout en ze weten goed waarom. Bent u ook benieuwd welke voordelen er allemaal zijn verbonden aan het gebruik van houten speeltoestellen? Ontdek er alles over op deze pagina!

  • Waarom kiezen voor houten speeltoestellen?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de verschillende voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van houten speeltoestellen. Voor veel mensen is het dan ook in de praktijk zo dat de belangrijkste voordelen van houten speeltoestellen de volgende zijn:

  1. Ze beschikken over een relatief neutrale en natuurlijke uitstraling;
  2. Houten speeltoestellen hebben een milieuvriendelijk karakter;
  3. Speeltoestellen van hout hebben een unieke prijs-kwaliteitverhouding;

Voor veel mensen die speeltoestellen aankopen is het niet alleen belangrijk dat ze leuk zijn om mee te spelen, daarnaast moeten ze ook duurzaam zijn en over een lange levensduur beschikken. Dit zijn stuk voor stuk eisen waar houten speeltoestellen, zowel voor binnen als voor buiten perfect aan tegemoet weten te komen.

  • Hoe duurzaam zijn houten speeltoestellen nu echt?

Er kan worden vastgesteld dat houten speeltoestellen altijd over een uitstekende levensduur beschikken. Dit heeft alles te maken met het feit dat er doorgaans altijd een prima kwaliteit van hout wordt gebruikt. Op het ogenblik dat er houten speeltoestellen voor buiten worden aangekocht is het zo dat het hout speciaal wordt behandeld. Deze behandeling zorgt ervoor dat onder meer verrotting tegen kan worden gegaan. Houten speeltoestellen die zijn gemaakt voor buiten kunnen dan ook altijd perfect buiten blijven staan, dit ook tijdens de wintermaanden. Hierdoor hoeft u geen plaats te zoeken om ze tijdens de donkerste maanden van het jaar binnen een plaatsje te kunnen geven, integendeel.

  • Waarom zijn houten speeltoestellen duurder dan de alternatieven?

Wanneer u het aanbod met houten speeltoestellen op de markt van naderbij gaat bekijken zult u al snel kunnen vaststellen dat ze op vlak van aankoopprijs net wat duurder zijn in vergelijking met het merendeel van de alternatieven die op de markt zijn terug te vinden. Dat heeft natuurlijk vooral te maken met het feit dat het hout op zich net wat duurder is in vergelijking met bijvoorbeeld PVC. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het hout van houten speeltoestellen voor buiten nog eens extra wordt behandeld. Ook hier gaat uiteraard een meerprijs in schuil. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat u bij het aankopen van houten speeltoestellen doorgaans kunt rekenen op een zeer aanzienlijke levensduur. Hierdoor blinken dit type van speeltoestellen in de praktijk altijd uit op vlak van prijs-kwaliteit. Het mag dan ook duidelijk zijn, opteren voor het aankopen van houten speeltoestellen is altijd de moeite waard!

Kijk voor een ruim aanbod houten speeltorens en speeltoestellen op Fatmoose.be.