Select Page

Een eigen zwembad, het is de droom van velen. En dan heb ik het natuurlijk niet over een klein opblaasbadje, waar je jezelf enkel in kunt nat maken. Nee, dan bedoel ik natuurlijk het echte werk, een mooi inbouw zwembad waar je heerlijk je baantjes kunt trekken.

De voordelen van een eigen zwembad

Een eigen zwembad biedt veel voordelen. Zo kun je wanneer je maar wilt, een duik nemen. Of dat nu om 7 uur  in de ochtend is of om 10 uur in de avond, jouw eigen zwembad is altijd geopend. Dat is met een openbaar zwembad wel anders. Daar ben je gebonden aan de openingstijden uiteraard. Een ander voordeel is dat je eigen zwembad niet zo druk is als een openbaar zwembad. Je kunt er rustig je baantjes trekken, zonder dat je door andere zwemmers gehinderd wordt. Een ander groot voordeel van een eigen zwembad is dat het de waarde van je woning aanzienlijk vergroot. Dat geldt zowel voor een zwembad in de tuin als een binnenzwembad.

Zwembad in de tuin of binnen een zwembad

De keuze voor een buiten- of binnenzwembad is natuurlijk heel persoonlijk. Wanneer je de ruimte hebt in huis kun je ervoor kiezen een binnenzwembad te laten bouwen. Met een binnenzwembad kun je het hele jaar door zwemmen, weer of geen weer. Door de muur te vervangen door een glazen schuifpui, geniet je in de zomermaanden zelfs van het mooie weer bij je zwembad. Is de ruimte binnen beperkt of wil je enkel in de zomermaanden zwemmen, dan is een zwembad in de tuin zeker ook een uitstekende keuze. Dankzij de zwembadverwarming heb je altijd heerlijk verwarmd water en met zwembadverlichting kun je ook ‘s avonds lekker zwemmen. Zwembadfeestjes zijn dan zeker een aanrader!

Een zwembad laten bouwen

Wanneer je kiest voor een vast zwembad in de tuin of binnen, is het belangrijk dat je dit door een ervaren bedrijf laat aanleggen. Uiteraard kun je zelf aan de slag gaan, maar er zijn altijd bepaalde zaken waar je op moet letten. Zo is bij een binnenzwembad de luchtontvochtiging erg belangrijk. Een hoge luchtvochtigheid zorgt voor schimmels en bacteriën  en in een vochtige omgeving wordt de aangroei van schimmels enorm bevordert. Dat wil je uiteraard voorkomen. De installatie van een luchtontvochtiging is dus van groot belang. Ook de ventilatie is bij een binnenzwembad een belangrijk punt. Een ervaren zwembadbouwer weet dit en zal zorgen voor een goede installatie. Ook buiten dien je te letten op enkele punten. Zo is een goede afdekking van groot belang en zijn zwembadstofzuigers ook onmisbaar. Laat je dan ook vooraf goed informeren wanneer je kiest voor een eigen zwembad.