Select Page

Wanneer de koudste en natste maanden van het jaar eraan komen, voelen veel mensen zich neerslachtig en moe. Een winterdepressie, wordt dit wel eens genoemd. Dit wordt veroorzaakt door een aantal factoren. Zo schijnt de zon minder lang en minder vaak, waardoor we minder energie hebben. Het slechte weer zorgt sowieso al gemakkelijk voor een slecht humeur. En als het kouder en natter is, blijf je ook gemakkelijker binnen, waardoor je minder sociale contacten hebt. Dit alles maakt dat de periode van oktober tot maart voor veel mensen een minder fijne tijd is. Gelukkig kun je je hier tegen wapenen. Hoe je dat kunt doen, lees je hier.

Blijf buiten komen

Omdat de zon tijdens de herfst en de winter zo weinig schijnt, is het belangrijk om elk aanwezig straaltje toch mee te pikken. Probeer dus zoveel mogelijk buiten te komen, zeker wanneer de zon schijnt. Maak een wandelingetje, doe je boodschappen te voet of zet je, warm ingeduffeld, op een bankje in het park om een boek te lezen. Door regelmatig te blijven bewegen, blijf je ook in goede conditie. Hierdoor voel je je automatisch al beter in je vel. En regent het toch? Trek dan je laarzen aan en voel je weer even een kind. Spring in de plassen, dans in de regen. Het lijkt misschien wat gek, maar zo’n dingen zorgen ervoor dat er serotonine vrijkomt. Dat is het gelukshormoon.

Nodig vrienden uit

Ook je sociale contacten zorgen ervoor dat je je goed in je vel blijft voelen. Misschien ben je in de koudste maanden van het jaar niet zo geneigd om mensen bij je binnen te vragen, omdat je het liefst geen virussen of microben mee wil uitnodigen. Dit kun je vermijden door mensen buiten te ontvangen, dat is minstens zo gezellig. Lijkt het je wat koud? Met een buitenhaard is dat zo opgelost. Zo’n haard biedt je niet alleen de gezelligheid van een knetterend haardvuur, maar zorgt ook voor warme en comfort. Om luchtvervuiling hoef je je geen zorgen te maken. Een buitenhaard is zo gemaakt dat hij veel minder fijnstof en overlast veroorzaakt dan bijvoorbeeld een vuurkorf.

Maak het binnen gezellig

Natuurlijk is het ook helemaal prima om tijdens de herfst en de winter wat te gaan cocoonen in je woning. Met wat extra dekentjes, gezellige kaarsjes en een goed boek kun je even comfortabel ontspannen. Voeg hier nog een houthaard aan toe, en het plaatje is perfect. Een houthaard zorgt voor instant gezelligheid door het aangename geknetter en de comfortabele warmte die hij afgeeft. Bovendien is zo’n haard ook een echte blikvanger in je woning. Moderne houthaarden zijn perfect zelf te regelen en zijn helemaal niet belastend voor de luchtkwaliteit. Je kunt ze gemakkelijk proper maken en het rendement van zo’n haard is erg hoog, wat dan weer aangenaam is voor je portefeuille.