Select Page

Je tuin kan meerdere doeleinden hebben. Je kunt hem gebruiken als speelterrein voor je kinderen of als pronkstuk in je buurt. Je kunt je tuin gebruiken om een plekje te hebben waar je tot rust kunt komen, of waar je vrienden en familie in kunt ontvangen. Misschien heb je een tuin omdat je groene vingers hebt, en heel erg kunt genieten van het wroeten in de aarde en van het zien groeien en bloeien van de planten en bloemen waar je zelf heel zorgzaam een plekje voor hebt gekozen. Wat het doel van je tuin ook is, twee zaken zijn voor elke tuineigenaar hetzelfde. Die zaken zijn dat onkruid uit den boze is, en dat je het liefst geen inkijk hebt wanneer je in je tuin vertoeft. Die zaken kun je bereiken door het aanwenden van enkele klassieke tuinierstrucs.

Privacy please

Uiteraard kun je een groot hek om je tuin plaatsen om zo de nieuwsgierige blikken van pottenkijkers buiten te houden. Maar zo’n ijzeren of houten hek doet misschien ook wel afbreuk aan het groen in je tuin. Door gebruik te maken van een natuurlijke afscherming voor je tuin, zorg je er meteen voor dat je tuin er nog mooier en verzorgd uit gaat zien. Ligusterhagen zijn een goed voorbeeld van zo’n natuurlijke afscherming. Deze snelgroeiende haagplanten zorgen voor een vriendelijke uitstraling en de diepgroene of bontgekleurde bladeren geven een upgrade aan jouw zorgvuldig verzorgde tuin. Je kunt liguster online bestellen. Dit geeft je de kans om een foto van elke soort ligusterhaag zorgvuldig te bestuderen, net als de eigenschappen ervan. De haag die je voorkeur wegdraagt, kun je dan bestellen. Wil je je liguster online bestellen, maar heb je toch nog wat extra advies nodig? Dan kan dat uiteraard! De klantendienst van je speciaalzaak helpt je met plezier verder.

Vaarwel, onkruid!

Als er iets is wat het mooie zicht op je tuin en op je bijbehorende harde werk grondig kan verpesten, dan is het wel onkruid. Om hier op een milieuvriendelijke manier komaf mee te maken, maak je het best gebruik van echte bodembedekkers. In tegenstelling tot giftige onkruidverdelgers, brengen zij geen schade toe aan je tuin, integendeel! Echte bodembedekkers zorgen ervoor dat je tuin er nog mooier uit gaat zien dan voordien, zonder veel extra werk. Wanneer je je bodembedekkers geplant hebt, verspreiden zij zich vrij snel over de beschikbare bodem. Hierdoor krijgt onkruid geen kans meer om te groeien. Er bestaan verschillende soorten bodembedekkers, zodat je er op elke plek in je tuin wel een aantal kunt planten. Welke bodembedekkers je wil gebruiken, hangt zowel van de plek in je tuin af waar je ze wil plaatsen (op een helling, in de felle zon of net niet, …) en van je smaak. Er bestaan heel subtiele bodembedekkers die je amper opmerkt, maar er zijn er ook die prachtige bloemen krijgen.