Select Page

Veilig kunnen werken is natuurlijk super belangrijk. Maar goed, werk je in bijvoorbeeld een supermarkt dan zijn de kansen op een wezenlijk ongeluk toch echt een stuk minder groot dan als je werkzaam bent in een fabriek. Het verschil ligt hem natuurlijk vooral in de apparaten waar de verschillende beroepen mee te maken krijgen.

 

Een fabrieksmedewerker, bouwvakker of soortgelijke beroepen hebben te maken met gevaarlijke machines en voorwerpen die, mochten zij verkeerd gebruikt worden, veel schade kunnen opleveren. Het is dan ook heel erg belangrijk dat werknemers kennis hebben van de producten die zij hanteren. Maar dit is niet altijd even makkelijk. Sommige medewerkers werken maar voor korte tijd op een bepaalde plek, hanteren niet telkens dezelfde machine en dergelijke problemen. Het is dan ook niet makkelijk om je werknemers goed te kunnen informeren.

 

Gelukkig zijn er handige microlearnings die je hierbij kunnen helpen. Wat zijn handige microlearnings en waarom zijn ze handig? Hier leggen we het voor je uit.

 

Veilig te werk

Microlearnings zijn eigenlijk hele korte lessen over bepaalde producten, machine of apparaten die je in een aantal seconde nuttige informatie bieden over het hanteren van deze apparaten. Je kan deze microlearnings gewoon via een ipad bekijken, waardoor je werknemers ook nog eens erg mobiel kunne blijven. Het is dus eigenlijk de perfecte manier om je werknemers geïnformeerd aan het werk te laten gaan.

 

Een andere goede manier om je werknemers te helpen is door ze een VCA examentraining te laten gebruiken. VCA examentraining gebruiken is een hele nuttige manier om te trainen voor een VCA examen, die natuurlijk gericht zijn op veiligheid op de werkplaats. VCA examentraining gebruiken is dus zeker een must voor een veilige en effici├źnte werkplaats. Wil jij ook VCA examentraining gebruiken kijk dan eens op eWorks.nl voor meer informatie.

 

Met deze twee tips kun jij hopelijk je werknemers een stukje veiliger de werkplaats op sturen.