Select Page

 

 

Een heerlijk terras in je tuin is natuurlijk bijzonder fijn. Het is fijne plek om van de zomer te kunnen genieten en om lekker met vrienden of familie door te brengen. Om je terras goed in te richten heb je natuurlijk een aantal dingen nodig. Maar wat mag er echt niet ontbreken? We zetten graag een aantal dingen op een rijtje.

 

Een goede tuinset
Je wil natuurlijk goed kunnen zitten op je terras. Lekker ontspannen met een drankje de zon zien zakken is natuurlijk helemaal fijn op een goede tuinset. Er zijn er genoeg in de omloop, dus er valt heel veel te kiezen. Ga je voor een loungeset, of juist voor een tuintafel met een paar stoelen? Op een loungeset kan je lekker onderuitgezakt zitten, terwijl je aan een tuintafel ook lekker kunt eten. Misschien is je terras wel groot genoeg voor beide, dat is natuurlijk helemaal fijn. De tuinsets komen ook in verschillende prijscategorie├źn, dus voor elk budget is er wel wat te vinden. Ga je voor absolute luxe, of hou je het simpel en doeltreffend? Met een goede tuinset kan je nog vele jaren plezier hebben.

 

Terrasverwarming

Een goede terrasverwamer maakt het leven een stuk aangenamer. Het is immers niet elke avond 25 graden, dus een beetje verwarming kan goed van pas komen. Terrasverwarming komt in allerlei soorten en maten; van elektrisch tot gas, van een ruim bereik tot een wat kleiner bereik. Ook bestaat er de mogelijkheid om een terrasverwarmer in te bouwen, waarmee je het een onderdeel van je terras maakt, in plaats van een toevoeging. Dankzij terrasverwarming kan je ook op de wat meer frisse dagen en avonden lekker buiten zitten, zonder dat je hiervoor allerlei extra kleren hoeft aan te trekken. Wil je een heater voor een parasol of een partytent? Ook hiervoor zijn speciale verwarmers gemaakt, die kinderlijk eenvoudig te bevestigen zijn en veel warmte afgeven.

 

Een parasol
Heeft je terras geen overkapping, dan is een parasol een goed idee. Als de zon flink op je terras staat te branden, kan het behoorlijk heet worden en dat is niet echt comfortabel. Een parasol zet je in de schaduw, waardoor de ergste hitte geen vat op je kan krijgen en je gewoon lekker buiten kan zitten, zonder oververhit te raken. Voor terrassen met een overkapping is de parasol natuurlijk overbodig; het dak vervult in dat geval dezelfde functie als de parasol.

 

Een barbecue

Lekker buiten zitten betekent natuurlijk ook lekker buiten eten. En waarmee kan je een beter zomergevoel oproepen dan met een barbecue? Een goede barbecue maakt je vlees heerlijk klaar en maakt van een avondje buiten echt iets speciaals. Ben je niet van plan om voor grote groepen te koken? Neem dan ook geen grote barbecue, maar een mooie compacte. Wil je juist wel vrienden of familie uitnodigen? Dan zijn er ook veel barbeques die wat groter zijn en ruimte bieden voor flink wat vlees, zodat je avondje in de tuin een heerlijke en gezellige aangelegenheid wordt.